Oesters, oesterman, oesterman inhuren

Zijn oesters gezond?

Daar kunnen we héél enthousiast en kort over zijn… JA ECHT WEL!

Eeuwen geleden wisten mensen al dat oesters een zeer gezonde voedingsbron was en dat is het altijd gebleven.

Het is wonderbaarlijk hoeveel gezonde elementen er in oesters zitten.

Naast de verfijnde smaken en texturen krijg je er ook nog mineralen zoals zink en magnesium, proteinen, calcium, de vitamines B12, B3, D en een klein beetje vitamine C bij.

Daarnaast is de oester ook nog eens laag in calorieën en vetten. Dat klinkt als de beste delicatesse toch?

Oesters zijn goed voor je haar, spieren, botten, huid, je immuunsysteem en ze geven je energie. Je kunt dus zeker stellen dat het eten van oesters goed is voor je hele lichaam!

En dit alles zit dus allemaal in de oester, een Zilt en Zalig natuurproduct.

Wat eten oesters waardoor ze voor jou zo gezond zijn?

Oesters eten phytoplankton, algen. De phytoplankton is de grootste producent van zuurstof op aarde. De oesters filteren dit uit het water waar ze leven.

Waar de oester leeft heeft effect op de smaak, de groeimethode en filosofie van de oesterkweker heeft invloed op de textuur en kwaliteit. Een oester die na een half jaar al uit het water gehaald wordt heeft een hele andere smaak/textuur verhouding dan een oester die ruim aandacht krijgt en 3 tot 5 jaar de tijd krijgt om veel phytoplankton tot zich te nemen om te groeien.

Oesters toevoegen aan je voedingspatroon is echt een aanrader en daarnaast ook nog eens een heerlijke manier om jezelf echt even te verwennen.

Zilt en Zalig heeft ruim 10 jaar ervaring in het ter plekke openen van oesters voor gasten op feesten, evenementen, beurzen en selecteert altijd uit een zeer uitgebreid assortiment verschillende soorten oesters om smaak- en textuurverschillen te proeven. Altijd met een verhaal en een fijne dosis humor!

Wil je alles leren over oesters? Binnenkort organiseert Zilt en Zalig weer oesterproeverijen, aanmelden kan hier

Lees ook blog Fruits de Mer

Volg ons op: Youtube Instagram Facebook