Recept: Gegratineerde oesters met spinazie

Gemakkelijk recept: Gegratineerde oesters met spinazie.

Ingrediënten:
• 6 oesters, een beetje ziltig van smaak, zoals de fines de Claire of Zeeuwse creuse
• 2 dl. slagroom
• 500 gram wilde spinazie
• 1 sjalotje
• 1 teentje knoflook
• 25 gram boter
• zout en peper
• 50 gram verse geraspte kaas

Bereidingswijze:

Maak de oesters aan de achterkant, bij het scharnier, open met een oestermes. Snijd de coquille door, zodat de oester loskomt.

Haal de oesters uit hun schelp, leg deze in een bakje en bewaar de onderkant van de oesterschelp.

Sla de slagroom niet stijf maar wel stevig en zet deze in de koelkast.

Spoel de spinazie af, snipper het sjalotje en de knoflook. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook op halfhoog vuur.

Voeg na 3 minuten de gewassen spinazie toe en bak op hoog vuur kort mee tot de spinazie iets is geslonken. De spinazie mag nog wel wat beet hebben. Breng op smaak met zout en peper.

Vul de schelpen tot de helft met wat spinazie en leg daar de oesters op, voeg hierna de lobbig geslagen slagroom over en strooi een laagje geraspte kaas over de gevulde schelp.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de oesters in een ovenschaal of op de grillplaat en bak ze onder de grill ca. 7 minuten tot ze mooi goudbruin worden.

De oesters zijn klaar om te serveren, geniet ervan!