Oesters in Parijs

Oesters in Parijs

Waar eet je oesters in Parijs? We sprongen ervoor in de Thalys en zochten het voor je uit!

Het is volop zomer als we met de Thalys arriveren op station Gare du Nord. Parijs broeit, de dag ervoor tikte de thermometer 40+ aan. We lopen naar ons hotel, zo´n kleine 10 minuten van het station vandaan. We zijn in Parijs!

Vooraf hebben we geboekt bij Hotel Paradis, een boutique hotel van een Franse familie. Onze kamer ligt op de 6e etage die we bereiken met een heel oud klein liftje. De kamer is niet groot maar we zijn blij verrast als we de balkonramen openen en vol uitzicht op de Sacré-Coeur blijken te hebben.

Onze selectie hebben we vooral gebaseerd op gesprekken met de Parijzenaren zelf, zij wonen er dus weten ze meer dan wij… en wij gaan voor de meest bijzondere, lekkerste oesterplekken!

Oesterweetje:

Een van de eerste restaurants die in de 19e eeuw oesters serveerde in Parijs was het restaurant Au Rocher de Cancale. Je kunt dit restaurant vandaag de dag nog steeds vinden in de bekende `foodiestraat` Rue Montorgueil.

Hieronder vindt je onze tips:

Le Boeuf sur le Toit:

Dit is een legendarisch restaurant met een indrukwekkend en luxe Art Deco inrichting in het 8e arrondisement van Parijs. Ze bieden 5 verschillende oesters aan, Seafood platters, Surf en Turf, diverse vleesgerechten en een heerlijk aanbod aan desserts! Als je je smaakpapillen wil verwennen ben je hier zeker aan het goede adres.

34, rue du Colisée
75008 Paris

https://www.boeufsurletoit.com/

La Douzaine:

Iets totaal anders dan Le Boeuf sur le Toit is deze kleine maar fijne, informele oesterbar gelegen in het 9e arrondisement. Met zijn authentieke, fris blauwe gevel en enthousiaste eigenaar ben je verzekerd van een ware oesterhemel! Goede prijs/kwaliteit verhouding.

12 rue Gérando
75009 Parijs

Polpo brasserie:

Ben je bereid vanuit Parijs een stuk te reizen met de metro (of de auto) moet je echt naar de Boho Chique Polpo Brasserie. Ga vooral op een heerlijke, zonnige dag en neem plaats op het strand met parasols aan de Seine. Neem oesters, een Lobster roll, bestel een frisse witte wijn en geniet!

47 Quai Charles Pasqua                                                                                                                              92300 Levallois-Perret

https://www.polpobrasserie.fr

De kade van de Seine:

Onze grote favoriet blijft toch om ergens bij een visboer wat oesters te kopen en met een koude cider of wijn onder de armen ergens aan de kade van de Seine te gaan zitten!

Vertel, wat is jouw favoriete oesterplek in Parijs?

Lees ook blog Champagne!

Volg ons op: Youtube Instagram Facebook