Oesterman catering cateraar oesters oester Zeeland Yerseke bedrijfsfeest beurscatering

Oesters, de 5 meest gestelde vragen

Oesters, de 5 meest gestelde vragen:

We hebben een lijstje voor je gemaakt met de 5 meest aan ons gestelde vragen!

  • Waar moet ik op letten als ik oesters koop?
  • Hoe kan ik oesters het beste bewaren?
  • Zijn oesters gezond?
  • Hoe eet ik oesters?
  • Wat drink ik bij oesters?

Oesters kopen:

Wil je kwaliteit oesters dan koop je deze bij je viswinkel of op de markt. Deze zijn in doosjes te koop vanaf 12 stuks. Zorg ervoor dat de doos rechtop blijft bij vervoer, dit zorgt ervoor dat de oesters gevuld blijven met het oesterwater en de oesters niet uitdrogen. Oesters zijn het hele jaar te verkrijgen, elk oestergebied heeft zijn eigen voortplantingscyclus, dit is afhankelijk van de verandering in temperatuur van het zeewater. Hierdoor kan het voorkomen dat de oester in het ene kustgebied op dat moment melkig zijn en de oester in het andere gebied van topkwaliteit.

Oesters bewaren:

Je hebt heerlijke oesters gekocht maar eet ze niet direct op, zet het dichte doosje dan rechtop in de koelkast en zet iets zwaars op het deksel. Dit zorgt ervoor dat de oesters niet open kunnen gaan. Je kunt oesters vanaf de verpakkingsdatum tot ongeveer 11 tot 14 dagen goedhouden, mits in de koelkast bewaard.

Oesters gezond:

Zeker weten! In een oester zit alles wat we nodig hebben als mens. Alle vitamines en mineralen, antioxidanten, ijzer, jodium, zink, magnesium, eitwit en proteine, vitamine B, D en meer. Het eten van een oester heeft alleen maar gezonde voordelen. Het eten van oesters kan je een gezonde boost geven.

Oesters eten:

Gewoon doorslikken toch? Nee, om de smaken van de oester vrij te laten komen zul je moeten kauwen, doorslikken is zonde! Wij raden je aan om de oester puur te proeven, geen dressings, peper of citroen. Alleen dan proef je of de oester lavendel, komkommer, zilt, fris, zoet, romig, ziltig, kruidig of bv. mineraal van smaak is.

Oesters, wat drink je erbij:

Stap eens af van de standaard drankjes zoals een witte wijn of champagne. Ga op avontuur en kies eens voor een rode wijn, een authentiek gebrouwen bier, boerencider of witte port! Maak er je eigen proeverij van!

Oesters thuisbezorgd?

Op dit moment kan Zilt en Zalig helaas niet ter plekke oesters openen op feesten, partijen, bruiloften, festivals of evenementen.

Om je toch van kraakverse oesters te voorzien kun je een door ons samengestelde oesterproeverij bestellen! Ook hebben we hier bijpassende wijnen bij. Zo proberen we je quarantaine iets fijner te maken. Ook leuk om iemand cadeau te doen!

Bestellen kan elke week vóór donderdag, elke zaterdag bezorgen we in Zuid Holland, Noord Holland, Utrecht en in de Betuwe.

De oesters kosten 2,50 per stuk (openen is 2,70) en de bezorging is gratis.

Oesterproeverij of onze Zilt en Zalig BBQ box bestellen? Dat kan hier

Lees ook blog Zijn oesters gezond?

Volg ons op: Youtube Instagram Facebook