Oesters zijn… Zilt en Zalig.

Wij zijn Marcus en Silvana van den Noord. Samen runnen wij al bijna 15 jaar ons bedrijf Zilt en Zalig. Marcus als Oesterman op de voorgrond en Silvana regelt alles op de achtergrond.
Al die tijd draait het bij Zilt en Zalig om de oester, een natuurlijk product van de kust.

Dagelijks zijn we bezig met de beste kwaliteit oesters, bezoeken we oesterkwekers die oesters hebben waar we over kunnen vertellen. Met eigen ogen zien we het gebied waar de oesters gekweekt worden, door wie, zien we het intensieve proces en hebben we mooie gesprekken over hun werkwijze en filosofie. Deze kennis delen wij vervolgens weer met oesterliefhebbers en horeca/visspeciaalzaken.

De oesters die Zilt en Zalig voor je opent zijn door de oesterkwekers zo'n 3 tot 5 jaar intensief gekweekt met elk hun eigen filosofie en maken zij gebruik van hun naaste omgeving. Zie het als hetzelfde proces met kwaliteit wijnen. Deze aandacht proef je terug in de oesters!

We openen alleen oesters die we vooraf zelf voor je geselecteerd hebben.

Wat we doen is echt, de aandacht voor dit geweldige natuurproduct, de hoogste kwaliteit willen aanbieden, het enthousiasme en altijd gasten blij willen maken en met ze in verbinding staan.