Champagne, champagne en oesters, Champagnestreek, Epernay, Venoge

Champagne!

Oesters en Champagne een spannende combinatie

We naderen het einde van 2019 en dat wil je natuurlijk een super feestelijk tintje geven, toch?

Champagne en oesters komen dan meteen in onze gedachten op! Ziltige oesters en een glas bruisende, frisse champagne. Toastend met vrienden en familie op het afgelopen jaar of wat het jaar 2020 je allemaal voor spannends mag gaan brengen. Het is tijd om uitgebreid het leven te vieren!

Oesters en champagne, waarom is dit zo´n spectaculair duo? Beide zijn uitbundig van smaak en geven je een feestelijk gevoel. Je eet of drinkt het altijd in goed gezelschap.

De perfecte combinatie van oesters en champagne verwent de flamboyante levensgenieter. De zilte smaak van de oester en de frisse smaak van champagne vullen elkaar op geheel natuurlijke wijze aan.

Afgelopen september bezochten wij de Champagnestreek, de zon scheen nog en het was er heerlijk!

We bezochten de wijngaarden waar men op dat moment aan het oogsten was en liepen in Epernay over de wereldberoemde Avenue de Champagne. Slenterend langs de bekende Champagnehuizen waarbij je beseft dat je over miljoenen champagneflessen loopt die in de wijnkelders onder de Avenue opgeslagen liggen.

Wij brachten er een bezoek aan het zeer charmante Champagnehuis de Venoge. De van oorsprong Zwitserse familie vestigde zich in 1837 in Epernay en begon het Champagnehuis de Venoge. Hier kregen we een persoonlijke rondleiding met bijzondere verhalen en geschiedenis.

We mochten een kijkje nemen in de historische boeken waarin al eeuwen de geìllustreerde champagne etiketten bewaard worden en liepen door de tuin met een zeer speciale boom. Het huis de Venoge is zowel binnen als buiten prachtig met vele verfijnde details. Sinds een paar jaar is het ook mogelijk hier te overnachten in één van de gastenkamers.

Ben je champagneliefhebber? Boek dan zeker eens een trip naar Epernay!

Bezoek de site van Venoge voor meer informatie: Champagne Venoge

Lees ook blog Oesters in Parijs

Volg ons op youtube instagram facebook